Guide til et sundt barn

Er du ny forælder, som stadig er ved at lære det hele? Der er så meget man skal undersøge og prøve af for at skabe den bedste trivsel for sit barn som overhovedet muligt. Vil du gerne sikre dig en sund livsstil, så dit barn kan vokse sig glad og rask? Så er denne lille guide til dig.

Nærringsrig kost

Vores kost er nøglen til vores sundhed, og det gælder de helt små, lige så vel som det gælder os voksne. Det er derfor en rigtig god idé at give sit barn sunde madvaner, helt fra de er små, som forstærker et sundt forhold til mad. Når man er et barn i voksealderen, er det rigtig vigtigt, at kroppen får den næring, den har brug for. Det bedste råd er at holde en sund og varieret kost, som er rig på fibre, vitaminer og sunde fedtstoffer. Børn bruger en masse krudt og energi, når de leger, så noget holdbart brændstof er vigtigt. Tænk fuldkornsprodukter, frugt og grønt.

Det kan dog være svært for både voksne og børn at optage alle de nødvendige nærringsstoffer udelukkende gennem maden. Kosttilskud kan derfor være en skøn tilføjelse til den sunde kost, så man sikrer sig, at kroppen ikke mangler essentielle vitaminer og mineraler. Calcium kan fx optimere dit barns vækst og knogleudvikling, og D-vitamin eller jerntilskud kan også gøre underværker. Du kan evt. snakke med din læge om, hvilke kosttilskud dit barn har mest brug for.

Motion og leg

Kroppen er lavet til at blive aktiveret. Motion og leg er derfor med til at styrke og bibeholde kroppens sundhed gennem hele livet. Giv dit barn rig mulighed for at udfordre sin krop med sjove aktiviteter sammen med vennerne eller familien. Så skriv dem gerne op til en fritidssportsgren, de er nysgerrige på. Det kunne være boldspil, dans eller gymnastik.