Få masser af frisk luft med den lille

Når dit barn er kommet til verden, er der fuld fart fremad fra starten af. Tiden flyver afsted før, man har nået at se sig om. En måde at lige at få trækket vejret på, er f.eks. ved at gå ture. Den friske luft kan f.eks. være med til at få dig i bedre humør, booste din energi og din generelle sundhed. En måde hvorpå, du kan transportere din baby med rundt på gåture er med en fastvikle. Der er rig mulighed for at få fastvikler i forskellige farver, og ligesom du kan nyde godt af frisk luft, så gælder det også for dit barn.

Luft ud

Det kan være vigtigt for både dig og dit barn at tænke over et godt indeklima i jeres hjem. Udluftning kan være behjælpeligt ift. dette. Det behøver ikke at være i lang tid, der luftes ud, men i ny og næ i løbet af dagen, kan gøre en forskel. Størstedelen af tiden bruges derhjemme, hvor det f.eks. både står på madlavning, leg, hjemmetræning osv., der alt sammen påvirker den luft, I indånder. Ved at huske at lufte ud, kan det hjælpe til en bedre nattesøvn og til at undgå skimmelsvamp. Derudover vil utilpashed i form af hovedpine og kvalme mindre opstå, som der ellers være hyppigere af i et dårligt indeklima.

Start med gode vaner

At gå ture i det fri og lufte ud i hjemmet er ikke kun vigtigt at gøre dele af året, men faktisk hele året rundt uanset hvad. Det vil nok oftest være lettere at gøre om sommeren, da de kolde vintermåneder godt kan trænge én. Det kan derfor være en god idé at få indlejret det som daglige rutiner, så det virker naturligt – uanset årstiden. Det har mange fordele, og om ikke andet koster det hvert fald ikke penge.