Værd at overveje, når du køber familiebil

At starte en ny familie kan være dit livs største eventyr. Det er et fantastisk projekt, du forhåbentligt først stopper med at arbejde på, den dag du dør.

 

Desværre fungerer familielivet også som en kæp i hjulet på drømmen om den hurtige sportsvogn. Nu skal du til at være den ansvarlige bonus pater, der hellere kører Berlingo end Cayenne.

 

Helt så skarptskåret behøver virkeligheden ikke at være, men der er visse vigtige overvejelser, inden du går ud og gør din næststørste investering, nemlig bilen.

 

Pladsen

Familielivet er et liv, der fylder rigtig meget. Ikke bare på det personlige plan, men også det fysiske. Din bil skal nemlig ikke længere bare rumme mennesker. Sørg for, at der er plads til en barnevogn i bagagerummet og et par autostole på sæderne.

 

En rummelig bil er også at foretrække, når børnene vokser ud af klapvognen og autostolene. På et tidspunkt kommer spørgsmålet om ferie nemlig snigende, og her vil du nok erfare, at pengene ikke er lige så store, som da du bare var dig selv.

 

Derfor vælger mange familier også at tage på kør-selv ferier, da det er en billig måde at komme rundt og se verden på.

 

Vær ikke sart

Nogle mennesker er meget beskyttende overfor deres biler. De vil ikke have, at man spiser derinde eller hænger ud ad vinduet. Hører du til den gruppe af mennesker, er det tid til at lægge stilen om.

 

Børn sviner nemlig. Meget. Og de sviner med alt fra krummer, til væsker til snot. Men det er det hele værd, hvis det kan stoppe skrigene.

 

Overvej derfor, om du bør købe en brugt bil, så du ikke bliver lige så ked af det, når du ser en stor sø af æblejuice langsomt suge sig ned i sædet.