Barnets første fødselsdag

Barnets første fødselsdag er en stor ting – nok mest for far og mor. Jeres barn vil ikke kunne huske den første fødselsdag, men derfor skal minderne skabes alligevel, og der skal tages en masse billeder til gemmerne. Og selvfølgelig skal der gøres noget ud af festen. Det er helt op til jer som forældre, hvor meget I gøre ud af festen, men her er nogle ting, som I med garanti vil få succes med.

Tema

Noget af det første I spørger jer selv om, er måske, skal vi have et tema til fødselsdagen? At have et tema er en hyggelig måde at skabe gode rammer om jeres barn på den første fødselsdag. Det er også sjovt for jeres gæster at følge med i jeres barns udvikling, og så er det en god måde, at involvere jeres venners børn i jeres eget barns liv. Det er også her, jeres barn kan danne venskaber for livet. Der findes et hav af forskellige temaer, og det er op til jer at vælge det, I synes allerbedst om. Måske har I en fornemmelse af, hvad jeres barn bedst kan lide at lege med, så vil det være supernemt og dejligt for jer. I kan også gå all in på én bestemt farve, og gennemføre det. Det kan være farven pink tiltaler jer mest, så gennemfør det med pink service, pink pynt og måske endda et pink outfit til mor, far og barn. Det kan også være, at gæsterne vil lege med på den idé?

Hvad med pynten?

Pynt til fødselsdag kan måske være en anelse svært. Man vil helst købe noget, som kan beholde, og man kan bruge i flere år. Derfor kan det være en god idé at investere i miljøvenlig og bæredygtig pynt. I kan for eksempel købe bionedbrydelige balloner. Og hvis I gerne vil have engangsservice, er det helt klart en fordel, at det er lavet af genbrugskarton eller bambus, da det kan smides i komposten, og det på den måde vil nedbryde der. Overvej også at bruge lidt ekstra på pap sugerør, da de oftest er pænere end dem i plastik, men de er også sundere for naturen og miljøet.

Fødselsdagskage uden sukker

Selvfølgelig skal jeres barn fejres på bedste manér, og det inkluderer også en fødselsdagskage. Små børn må ikke få for meget sukker. Faktisk frarådes det at man giver sit barn under to år sukker, da det kan ødelægge barnets smagspræferencer på længere sigt, og det kan føre til en usund livsstil i fremtiden. Men I kan stadig forkæle jeres barn med en kage – det skal bare være en sukkerfri en af slagsen. Når I skal lave en sukkerfri kage, kan man spørge sig selv, hvad skal erstatte sukkeret? Jo det er nemmere end man lige tror. I kan tilføje naturlige sødemidler, som bær, bananer, æbler og andre slags frugt, samt vanilje. På den måde får jeres barn stadig traditionen og hyggen om kagen med sig.